Adblockers: de beste vriend van de SEO specialist.

SEA of SEO? Adverteren of een content strategie?

Als je wilt dat je klanten jouw bedrijf online kunnen vinden zijn er grofweg twee strategieën beschikbaar. Op korte termijn kan je adverteren op Google via Adwords. Dan bereik je, door te betalen, direct de juiste doelgroep. Op langere termijn is het rendement van een goede SEO strategie vaak hoger. Met SEO bedoel ik dan de onbetaalde zoekresultaten waar je hoger in komt door goede teksten te schrijven. Ja, onbetaalde zoekresultaten bestaan in 2018 ook nog steeds en ze worden zelfs steeds belangrijker.

Commerciële content

Er is anno 2018 bijna geen online content te vinden, als je daar niet zelf naar op zoek gaat, die niet met een commercieel doel is gecreëerd. Ook de tekst die je nu leest is onderdeel van mijn eigen content strategie. Door de juiste zoekwoorden op de juiste manier te verwerken wordt mijn bedrijf beter vindbaar, terwijl jij als lezer iets nieuws leert. Everybody Wins dus. En de content wordt ook steeds beter. Adverteerders moeten steeds harder werken om de klant tevreden te houden. De concurrentie op Adwords neemt toe met hogere kosten als gevolg. En dat terwijl betaalde zoekresultaten online terrein aan het verliezen zijn.

Geen reclames meer

Als je niet de hele tijd reclames wilt zien op internet, zoals vóór je youtube filmpje, bovenaan de google pagina, naast je Facebook feed en onderin je navigatie app, moet je een adblocker installeren. Dat is een extensie voor je webbrowser die alle advertenties wegfiltert. Als je een beetje handig bent met je computer gebruik je er waarschijnlijk al jaren een en zie je dus al jaren alleen maar ‘echte’ google resultaten. De eerste vier resultaten zijn namelijk meestal betaalde advertenties. De groep die een adblocker gebruikt groeit de laatste jaren sterk. Ongeveer 17% van de Nederlandse internetgebruikers heeft zo’n Adblocker en dat aantal groeit met maar liefst 20% per jaar! (bron: Security.nl)

Verhouding organisch en betaald verkeer verandert

Bovenstaande betekent dat je over een paar jaar één vijfde van je klanten niet bereikt als je uitsluitend op Adwords adverteert. En de klanten die je dan mist zijn meestal waardevolle, hoogopgeleide mensen. Door de adblockers wordt een goede, ‘organische’, online content strategie dus steeds belangrijker. En daarmee de SEO specialist en tekstschrijver die je daarmee kan helpen. That’s Write is gespecialiseerd in online content en vindbaarheid. Je kan bij mij onder andere terecht voor teksten en verbetering van je online vindbaarheid. Een goede Adwords campagne is daar voorlopig nog steeds onderdeel van.